Aiemmat Safarit

2016

Viidettä Lähiruokasafaria vietettiin lauantaina 20.8.2016. Tiloilla ja myymälöissä kiersi päivän aikana yli 5000 lähiruoan ystävää. Tapahtumaan osallistui 28 tilaa ja tuottajaa eri puolilta Pirkanmaata.

Kävijämäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa, ja Safari on vakiinnuttanut paikkansa lähiruokatapahtumien kentällä. Tilat raportoivat tapahtuman tuoneen paljon uusia kävijöitä, lisää myyntiä ja hyviä kohtaamisia. Eli juuri sitä mitä Safarilla tavoitellaankin!

2015

Lähiruokasafaria vietettiin 15.8.2015, päivään osallistui n. 30 tuottajaa ja ennätykselliset 4000 kävijää.

2014

Safarin suosio jatkoi kasvuaan. 3200 kävijää kiersi elokuisena Safarilauantaina lähiruoan alkulähteillä maistelemassa, haistelemassa ja tunnustelemassa paikallisia herkkuja. Tuottajia päivässä oli mukana 23 ja kävijöille oli tarjolla lähiruoan lähes koko kirjo vihankkesista palvituotteisiin, purilaisiin, suklaaseen ja viiniin.

Moron Safaribussin reitin ja ohjelman oli suunnitellut tamperelainen lähiruokaguru Arto Rastas. Bussi suuntasi tällä kertaa nokan kohti etelää, matkalla tutustuttiin muun muassa luomukukkoihin, kaupunkimehiläistarhaukseen ja kahvinpaahtamisen saloihin. Kuljetuksesta huolehti Matrocks Oy.

Lue lisää Moron verkkosivuilta!

2013

Ensimmäisen Safarin suosion siivittämänä hyvää konseptia päätettiin jatkaa elokuussa 2013. Mukaan lähti 20 tilaa, joukossa vanhoja tuttuja ja uusiakin kokelaita. Tarjolla oli Highlandia, Ammumelliä, viidakkokurkkua ja monenlaista muuta herkkua kaikille aistimille.

Kävijät olivat selvästi alkaneet ottaa tapahtuman omakseen ja moni tuottaja yllättyi positiivisesti kävijämääristä, osalta loppuivat tuotteet heti alkuunsa. Moron retkeläiset suuntasivat tällä kertaa Hämeenkyröön, jossa Kyrön kylät olivat laatineet retkiohjelman. Lähiruokasafarista 2013 löydät lisätietoa täältä.

2012

Ensimmäinen Lähiruokasafari järjestettiin Aamulehden Moron ja Ystäväkylä-hankkeen yhteistyönä kesällä 2012.  Moron bussi kiersi tuolloin Kangasalan, Pälkäneen ja Valkeakosken maisemissa. Bussiretkeläisten päivästä voi lukea tarkemmin täältä.