Tietoa Safarista

Lähiruokasafari on alun perin Ekokumppanit Oy:n ja Aamulehden Moron yhteistyönä lanseeraama, ihmisiä lähiruokaan, tuottajiin ja tiloihin tutustuttava tapahtuma Pirkanmaalla. Tänä vuonna päävetovastuu järjestelyissä on Pirkanmaan Matkailu ry:llä. Mukana yhteistyössä Moro-lehti, Ekokumppanit Oy ja Ahlman.

Parasta Pöytään

Tänä vuonna vietetään jo kuudetta  Lähiruokasafaria. Lähiruokasafari on osa Parasta Pöytään Pirkanmaalta -lähiruokaa jokaiseen päivään -hankkeen toteutusta. Hanke saa saa rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Hankkeen päätoteuttaja on Ahlman ja osatoteuttajina ovat Ekokumppanit Oy, ProAgria Etelä-Suomi ry ja Maa- ja kotitalousnaiset .

Safarissa keskeisessä roolissa ovat tuottajat, jotka toivottavat vierailijat tervetulleiksi ja mahdollistavat Safarin onnistumisen. 

Lähiruokasafarin idea

Lähiruoan käsitteessä olennaista on alkuperä, mistä ruoka pöytään tulee. Lähiruokaan yhdistetään monesti mielikuva laadukkuudesta, eikä suotta. Kuka nyt naapurille huonoa kehtaisi tyrkyttää.

Lähiruokasafari tarjoaa mahdollisuuden mennä suoraan alkulähteille, tutustua maakunnan tiloihin, tuottajiin ja tuotteisiin. Yhteinen kutsu ja avoimet ovet madaltavat kynnystä lähteä ja ensivisiitin jälkeen on helpompi käydä uudestaan. Voi käydä niinkin ettei enää malta pysyä poissa.